Colruyt Group Academy

ATS Colruyt

“Partnership sinds de jaren ’80”

Winkelketen Colruyt behoeft nog weinig voorstelling, maar wat minder bekend is de Colruyt Group Academy. Dat zijn compleet uitgeruste multifunctionele gebouwen met vergaderzalen, uitgeruste keukens en leslokalen. Iedereen kan er terecht om cursussen, opleidingen of vergaderingen te organiseren. ATS werd gevraagd om de technische uitwerking van de gebouwen op zich te nemen. In 2018 opende de vestiging in Melle haar deuren.

Klant:Colruyt Group
Expertise:Algemene elektrische installatie, bekabeling, branddetectie, HVAC en datanetwerk
Locatie:Meerdere opleidingcentra in België
Uitvoering:2018 – heden

2000 opleidingen in de Colruyt Academy

Met het concept van de Colruyt Academy is het de bedoeling om aanwezigen in een ontspannen sfeer te laten kennis maken met Colruyt Group via diverse opleidingen, proeverijen, team buildings, … Intussen zijn er al een 10-tal locaties met een Colruyt Academy. De meest recente vestigingen werden samen met ATS Groep uitgevoerd. ATS Groep realiseerde de volledige elektrische installatie.

Naast de elektrische installatie is ook de bekabeling, de branddetectie, de HVAC en het datanetwerk door ATS Groep geplaatst. Ook het uitmeten en het opmaken van de testrapporten van het datanetwerk werd door ATS uitgevoerd. Elke kabel en kabelgoot werd door ATS gelegd.

De relatie tussen ATS en Colruyt is er eentje met een lange geschiedenis. Aan het woord is Stefaan Heyerick, coördinator elektriciteit bij Colruyt:

”De samenwerking gaat voor zover ik weet al terug tot 1983. Ikzelf ben 36 jaar geleden gestart als elektricien bij Colruyt. Stilaan ben ik doorgegroeid in het bedrijf, eerst naar brigadier, dan naar werfcoördinator en vervolgens als verantwoordelijke voor alle middenspanningsinstallaties binnen de groep. Die functie heb ik uitgeoefend tot elf jaar geleden, sindsdien ben ik hoofd van de dienst die de contacten onderhoudt met de externe firma’s die elektriciteitswerken uitvoeren. Dat doen we voor de volledige Colruyt Group, zowel de winkels als de stapelplaatsen, want zelf hebben wij niet genoeg elektriciens in huis. Elektriciteitswerken besteden we daarom vaak uit aan partners. Al sinds 1983 is ATS kind aan huis bij ons, toen was dat zelfs nog de voorloper van het huidige bedrijf. Tot op vandaag is ATS een partner waarop we kunnen rekenen en ik hoop dat deze samenwerking nog lang blijft duren. ATS is dagelijks in de weer voor ons in zeer uiteenlopende projecten, ik schat dat er elke dag toch tot een dertigtal medewerkers van hen actief zijn in onze projecten.”

“Nog nooit een “nee” als antwoord gekregen.”

Maar vanwaar de keuze nu voor ATS?

“De redenen waarom we met ATS in zee gaan zijn divers. Zoals gezegd hebben we niet genoeg elektriciens in dienst om al onze interne projecten zelf aan te pakken. Nieuwe technische medewerkers zijn ook heel moeilijk te vinden. Dan moet je kunnen vertrouwen op een externe partner die met je meedenkt en flexibel genoeg is om snel in te grijpen als daar nood aan is. Ik heb het nog voorgehad dat er twee dagen voor mijn verlof een planning volledig omgegooid werd. Voor je eigen gemoedsrust is het dan goed als je kan terugvallen op een partij die zal doen wat nodig is, ook als je er niet bent. Bovendien beschikken ze ook over een grote slagkracht in termen van personeel. Het gebeurt dat we onverwachts ergens dringend een ploeg nodig hebben. ATS staat er dan àltijd. Ik heb in al die jaren nog nooit een ‘nee’ gekregen.”

ATS Colruyt
ATS Colruyt
ATS Colruyt
ATS Colruyt

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?