Over ons

Wie we zijn

ATS Groep, de bedrijvengroep rond moederbedrijf A.T.S. nv, is een multidisciplinaire technologiegroep met diverse locaties verspreid over België.

ATS Groep biedt een totaalpakket van hoogkwalitatieve diensten en producten aan in nagenoeg alle sectoren van de industrie, de tertiaire en de openbare sector. A.T.S. nv is na jaren van interne groei, overnames en consolidaties een uniek technologisch aanspreekpunt geworden voor tal van klanten.

De hoofdzetel van ATS Groep is in Merelbeke, daarnaast zijn verschillende vestigingen in Vlaanderen en Wallonië.

ATS Groep beschikt over een team van zo’n 1000 sterk gespecialiseerde technici en ingenieurs in verschillende sectoren van de elektrotechniek, mechatronica, HVAC en energieoplossingen. In 2022 werd een geconsolideerde omzet bereikt van bijna 270 miljoen euro.

In 2015 verwierf Luminus een meerderheidsparticipatie in ATS Groep.

Onze roots

ATS Groep werd in 1984 opgericht door René Schepens, de huidige voorzitter van de raad van bestuur. Tot 2020 was René Schepens ook CEO van ATS Groep. Hij heeft de ATS Groep gevormd tot wat het vandaag is.

Onze waarden

Het DNA van ATS Groep zit vervat in de 4 waarden of fundamenten. Alles waarvoor ATS Groep staat, zit hierin vervat. We spreken over Respect en vertrouwen, Ondernemerschap, Kwaliteit en Diversiteit.

De kiem van dit alles zit vervat in de beleidsvoering die onze stichter, René Schepens, ons op zijn manier heeft eigen gemaakt.  

DNA String ATS Groep

Respect

Wederzijds respect en vertrouwen realiseren we door een duidelijke communicatie. Benaderbaar zijn door het voeren van een open dialoog met klanten en medewerkers. Op die manier staan we tussen onze mensen en tussen onze klanten en ontstaat er wederzijds respect. Een sterk engagement met onderwijs, milieuvriendelijk transport en energie-efficiënte oplossingen zijn enkele van onze initiatieven op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kwaliteit

Ons vak beheersen zoals geen ander dat kan, dat is het ultieme doel. Hiervoor zet ATS Groep voortdurend in op doorgedreven opleiding van haar medewerkers. In dit kader hebben we de ATS Academy opgericht. Hiermee borgen we niet alleen de kwaliteit van de werkzaamheden, maar ook de kennis en competenties van onze medewerkers. Daarnaast streven we naar een continue verbetering op vlak van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Ondernemerschap

We streven naar een langetermijnpartnership met onze klanten via co-creatie. Meedenken met de klant om de opdracht tot een goed einde te brengen, daar ligt onze meerwaarde!

We hanteren een zelfde projectopbouw doorheen alle ondernemingen van ATS Groep, zonder de eigenheid en vrijheid van de dochterbedrijven en medewerkers uit het oog te verliezen. Dit vereist een grote dosis vertrouwen en zorgt naast de nodige uitdagingen ook voor opportuniteiten.

Diversiteit

Diversiteit zit ingebakken in ons DNA. De grote diversiteit aan medewerkers, talenten, expertises, klanten en omgevingen maakt dat we ons in vele situaties thuis voelen. 

De diversiteit aan doelgroepen garandeert de continuïteit van onze activiteiten. 

co-creatie

Co-Creatie

ATS streeft naar een lange termijnrelatie met zijn klanten en dit via een aanpak van co-creatie en meedenken met de klant. Door een vroege betrokkenheid bij de lange termijnplannen van de klant, kunnen we onze wederzijdse aanpak daarop richten. Deze samenwerking moet resulteren in innovatieve oplossingen en ontwikkelingen met een duidelijke en meetbare meerwaarde.

In dit kader investeert ATS ook in tools en software om het productieproces te simuleren. Zo kunnen we nog voor indienstname aantonen dat de voorgestelde oplossing efficiënt en kwaliteitsvol zal zijn.

Luminus

Sinds 2015 heeft Luminus een meerderheidsparticipatie in ATS Groep. Luminus is nummer 1 in windenergie op het land en in hydro-elektrische energie en biedt haar klanten innoverende en groene energieoplossingen aan.

Via hun filialen biedt Luminus de klanten nieuwe oplossingen om hun energieverbruik en CO2-voetdruk te verminderen.

SHEQ

SHEQ

SHEQ, ofwel “Safety, Health, Environment & Quality”. De veiligheid en gezondheid van al onze medewerkers en de zorg voor het milieu en kwaliteit zijn binnen ATS Groep reeds lang basiswaarden en zijn van essentieel belang voor het succes van onze onderneming. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ATS Groep is zeer betrokken bij de samenleving waarin mensen leven en werken. Bij het dagelijks bedrijfsbeleid wordt in hoge mate rekening gehouden met sociaal engagement, veiligheid, gezondheid en milieu. In de praktijk vertaalt dit engagement voor MVO zich in heel concrete acties:

Vergroening wagenpark
Alle vrachtwagens voor werfverkeer rijden op aardgas.
Mecenaatproject Sint-Pietersabdij Gent
Previous slide
Next slide

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?