Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

ATS Groep is zeer betrokken bij de samenleving waarin mensen leven en werken. Bij het dagelijks bedrijfsbeleid wordt in hoge mate rekening gehouden met sociaal engagement, veiligheid, gezondheid en milieu. Dit leverde ons een zilveren EcoVadis-certificering op. 

In de praktijk vertaalt dit engagement voor MVO zich in heel concrete acties:

Zilveren EcoVadis-score

EcoVadis evalueerde eind 2023 het duurzaamheidsbeleid van A.T.S. nv. Dat leverde ons een score van 59/100 op, ofwel een zilveren medaille.

Het gemiddelde van de door EcoVadis geëvalueerde bedrijven, in 160 landen en 200 sectoren, ligt rond de 50/100. Binnen onze activiteitensector haalt meer dan de helft van de bedrijven een score van minder dan 45/100. Met onze score bevinden we ons in het 73ste percentiel. In onze sector bevinden we ons in de top 17%.

ATS bijenkolonies

In samenwerking met Nectarist zet ATS Groep zich in tegen bijensterfte. De voor de natuur essentiële bijenpopulatie heeft het niet makkelijk. Om de biodiversiteit mee in stand te helpen houden, plaatsten we twee bijenkasten op onze vestiging in Merelbeke. De geadopteerde bijenkolonies worden op periodieke basis verzorgd. Bovendien worden maatwerkbedrijven ingezet voor de productie van de kasten en bij de honingoogst.

De honing die hieruit jaarlijks geoogst wordt, verkopen we ten voordele van een goed doel. In 2022 was dat Studio Nona. Dat is een organisatie binnen het Kinderkankerfonds die muzikale thuismomenten organiseren voor ernstig zieke kinderen.

Samenwerking met scholen

Alle technische specialisaties binnen ATS Groep hebben een sterke nood aan technische profielen. Om in te spelen op die behoefte, werkt ATS Groep nauw samen met onderwijsinstellingen. Vanaf het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs en de universiteit, zelfs volwassenonderwijs, pogen we actief mee te werken met scholen en zo verschillende initiatieven te ondersteunen. Dit steeds met dezelfde doelstelling: “de liefde voor het vak” bijbrengen en het verhogen van een kwalitatieve instroom van medewerkers.

ATS Run

ATS Run

Jaarlijks organiseert ATS Groep i.s.m. de Gemeente Merelbeke, de Politiezone Regio Rhode & Schelde en Atletiekvereniging Merelbeke de ATS Run. Deze run is in de eerste plaats een recreatieve aflossingsrun. Het is dan ook de gelegenheid bij uitstek om samen met één of meerdere teams deze sportieve uitdaging aan te gaan!

Hiernaast worden ook een KIDS Run (4x625m-estafette per 4 kids) en individuele run van 5 km en 10 km georganiseerd voor personen die niet aan een volledig team geraken.

De integrale opbrengst van de ATS Run gaat steeds naar regionale goede doelen. 

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?