Netwerkinfrastructuur

ATS Groep, uw netwerkspecialist

Als netwerkspecialist heeft ATS Groep meer dan 30 jaar ervaring op vlak van ontwerp van complete netwerkinfrastructuur netwerkbekabeling, actieve netwerkcomponenten. Onze gekwalificeerde technici staan in voor studie, installatie en onderhoud.

Netwerkontwerp

Onze netwerkconsultants luisteren naar uw specifieke behoeften en bouwen op basis hiervan een netwerkstructuur op.  Een site-plan geeft een juist zicht op de locatie, het nodige werk en de correcte situering van distributie- en concentratiepunten.

Bij het ontwerp van het bekabelingssyteem wordt rekening gehouden met uw huidige én toekomstige behoeften. 

Wij hebben ruime ervaring in het aanreiken van creatieve oplossingen voor zowel eenvoudige installaties, waarbij alle werkstationsverbindingen worden samengebracht in een centraal punt, als met complexe LAN-netwerken, waarbij beproefde WAN-technologieën of digitale infrastructuren voor de verbindingen zorgen.

ATS Ontwerp netwerkinfrastructuur
ATS Glasvezelbekabeling

Glasvezelbekabeling

Van zodra er een datalink moet geplaatst worden met een afstand van meer dan 90m is fiber/glasvezel het de beste oplossing.

De hoge bandbreedte, de hoge betrouwbaarheid en de mogelijkheid om grotere afstanden te overbruggen maken dat fiber aan terrein wint t.o.v. de klassieke koperbekabeling.

We staan in voor plaatsing, afmontage, testen en certifiëring.

ATS Koperbekabeling

Koperbekabeling

We bieden ook oplossingen voor uw gestructureerde bekabeling, en dit zowel voor een update van bestaande infrastructuren als nieuwe projecten. 

Wij bekijken samen met u de situatie en voorzien een passende oplossing met oog voor kwaliteit, performantie en toekomstige wensen. We leveren een kopernetwerk af waarbij iedere kabel volledig volgens normering is getest.

APS Datanetworking

Actieve componenten

We staan in voor de verdeling, configuratie en plaatsing van actieve componenten voor LAN- en wifi-datanetwerken.

Hiervoor zijn we partner van:

ATS Wifi netwerken

WiFi-netwerken

ATS staat ook in voor het ontwerp, uitrol en optimalisering van uw WiFi-netwerk. Een van onze netwerkconsultants neemt samen met u uw wensen door en verzorgt een grondige site survey. We nemen de volledige fysische bekabelingswerken en de plaatsing voor onze rekening.

Testen en certificatie

Testen is de belangrijkste stap bij de aanleg van een betrouwbaar netwerk. Zo bieden we consequent de garantie dat de geplaatste bekabeling voldoet aan de geldende normering en dat de geëiste snelheden zullen gehaald worden. 

Correct meten en testen vereist de nodige vakkennis en ervaring.  Onze medewerkers worden op regelmatige tijdsstippen bijgeschoold zodat de kennis up-to-date is. Juist meten doen we enkel met de juiste apparatuur. We investeren jaarlijks in de vernieuwing van de meettoestellen.

 

ATS testen en certificatie

Wil je meer weten over de aanpak van netwerkprojecten?

Ombouw datakast

Een ombouw van een overvolle, slordige en te ondiepe 24HE naar 42HE datakast in amper 2 dagen. Is deze situatie herkenbaar? Contacteer ons, dan zorgen we samen voor een upgrade van uw netwerkinfrastructuur!

Onze bedrijven actief in netwerkinfrastructuur

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?