Motion Control

Uw partner in Motion Control

Reken op de ervaring van het ATS Automation Team op vlak van automatisering in motion projecten.  Met ons team van 60 software engineers hebben we ruime expertise in tal van sectoren en streven we naar een automatiseringsconcept op maat van uw bedrijf. Ook op vlak van revamping, safety upgrades en digitalisering hebben we heel wat referenties.

Bovendien kunnen wij u, samen met de andere expertises binnen ATS Groep, tal van totaaloplossingen aanbieden.

Expertise in tal van sectoren

Op vlak van motion control zijn heel wat referenties beschikbaar en dit in tal van sectoren. Hierbij een greep uit de vele industrieën waarin we door de jaren heen heel wat expertise hebben opgebouwd.

Projectaanpak ATS Automation

Functionele analyse

We starten met de analyse van de processen die geautomatiseerd moeten worden. Dankzij de expertise en kennis van verschillende sectoren bieden wij de klant een oplossing die rekening houdt met de specifieke noden van elke industrie.

Ons doel is om samen met de klant een zo hoog mogelijke productie-efficiëntie te bereiken. 

Concept

Vervolgens bepalen we het automatiseringsconcept. Dit doen we op een merkonafhankelijke manier en steeds in functie van de eisen van de klant.

Alle succesvolle projecten zijn het resultaat van nauwe samenwerking met de klant in een vorm van co-creatie. Hierdoor is de uiteindelijke realisatie een volledige match met de behoeften van de klant.

Door kennis te delen, creëren we betere technologische oplossingen die de klant een duurzame, innovatieve en efficiënte productieomgeving biedt.

Engineering

Na goedkeuring van het automatiseringsconcept wordt gestart met de engineering. 

Onze application engineers zorgen voor een efficiënte softwareontwikkeling op basis van geavanceerde methodes en systemen.

Onze teams binnen proces- en motion control streven voortdurend naar de hoogst mogelijke standaardisatie, wat zich vertaalt in bibliotheken waaraan steeds functionaliteiten worden toegevoegd. Op die manier zorgen wij voor een continue en correcte opvolging en foutenanalyse van de installaties.

Implementatie

Ten slotte gaan we over tot realisatie van het project. 

Hierbij zorgen we voor de complete opvolging van engineering, software-ontwikkeling, bordenbouw, bekabeling, mechanische werken tot oplevering van het project.  

Ook na oplevering kan u rekenen op een 24u/24u service. Onze helpdesk staat ter beschikking.

Drives

Een complete drive oplossing van A tot Z, ook hiervoor kan u op ATS Groep rekenen. We starten vanuit mechanisch oogpunt richting (aan)gepaste Drivetrain. Berekenen en dimensioneren van Motor, Reductor, Drive met inachtname van gewenste dynamica en de te verwachten belasting.

Simulatie in functie van kwaliteit

Wij garanderen kwaliteit en efficiëntie door te investeren in tools zoals data-captatie, simulatie en rapporteringstools om het productieproces op te volgen. 

Via simulatietools en testing met kritische hardware kunnen we nog voor de realisatie aantonen dat een oplossing zal werken. Nadien vindt een FAT, of Factory Acceptance Test, plaats met de aangesloten kritische hardware. Dit is een kwaliteitsborging naar de klant toe dat een ombouw pas gerealiseerd wordt nadat de klant bevestigd heeft dat de automatisering werkt zoals hij wenst. Op die manier verzekeren wij een vlotte en efficiënte indienststelling van het project met een gegarandeerde productiekwaliteit.

Na realisatie kan u rekenen op een 24u/24u service via onze helpdesk.

Safety Engineering

Bij de aanpak van projecten wordt van bij de start rekening gehouden met de veiligheidsaspecten van uw installaties. Dit geldt zowel voor de machineveiligheid als voor de procesveiligheid. Wij kunnen u hierbij assisteren in de vorm van studie, analyse en concrete implementatie.

ATS Groep elektro mechanica robot

Robotica

ATS Groep heeft de nodige kennis en ervaring in huis om integrale roboticaprojecten (Fanuc, ABB, Universal Robots) snel en efficiënt tot een goed einde te brengen.

Onze technici ontwikkelen robotoplossingen die een optimaal rendement garanderen en uitmunten door duidelijkheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zij leveren steeds vakwerk, van engineering via installatie tot dienst na verkoop en hebben vele jaren ervaring met het integreren van robotapplicaties op het gebied van lijmen, verpakken, palletiseren, material handling, etc.

Onze partners

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?