Machineveiligheid

ATS Mechatronica

Technische veiligheid is belangrijk!

Als fabrikant van machines en installatie heeft A.T.S. nv de plicht om veilige machines af te leveren. Ook de klant heeft de verantwoordelijkheid  om zijn machines en installaties in  goede technische staat te houden.

Maar alles start uiteraard bij een goed ontwerp. Immers, een goed ontwerp kan je achteraf veel moeilijkheden besparen. Wijzigingen kosten meer, zijn minder goed aangepast aan de noden van de klant en daardoor ook vaak een stuk minder efficiënt.

Daarom vinden we het belangrijk om de nodige tijd te nemen om de wensen en noden van de klant te begrijpen. 

Wat met oude installaties en machines?

Ondanks een snel evoluerende technologie vinden we vaak nog oude machines terug. Begrijpelijk, deze machines hebben zich in de loop der jaren bewezen en waarom zou je iets wat goed werkt afdanken. Maar hoe zit het met de veiligheid van deze oude machines? Vaak is deze niet meer volgens de huidige en strengere veiligheidseisen.

Met behulp van een risicoinventarisatie – evaluatie ( RI&E)  analyseren we voor u hoe het gesteld is met de veiligheid van een machine, installatie of zelfs machinepark en doen we verbetervoorstellen om de technische veiligheid naar een hoger niveau te tillen.  

Risicoinventarisatie en –evaluatie

Deze inventarisatie is het fundament van elke machine of installatie. Met onze expertise brengen we de risico’s van uw installatie of machine in kaart. We geven deze risico’s een score om aan de hand daarvan de beste risicoreducties uit te voeren.

Op het einde van de analyse worden de restrisico’s vermeld. Hiervoor maken we steeds gebruik van de norm EN ISO 12100.

ATS Groep machineveiligheid

Wil u de technische veiligheid in uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Onze diensten op vlak van machineveiligheid:

ATS Groep biedt niet alleen kwalitatieve veiligheidsanalyses aan, maar kan deze ook praktisch verwezenlijken. Onze vakbekwame project- en installatieteams voeren de gewenste aanpassingen uit en brengen zo uw machinepark weer up-to-date volgens de geldende veiligheidseisen.

Pilz - partner ATS Groep

Pilz - veiligheidspartner in projecten

Pilz is technologieleider in de veilige automatiseringstechniek en is totaalaanbieder met oplossingen voor de veiligheids- en automatiseringstechniek.

Het doel van Pilz is om machines en installaties zodanig te automatiseren dat de veiligheid van mens, machine en milieu altijd gegarandeerd wordt.

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?