Westelec en Naessens HVAC bij Beaulieu

Samenwerking over de verschillende bedrijven heen

De nieuwe showroom en kantoorgebouwen van Beaulieu International Group in Wielsbeke zijn volop in opbouw. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van ca. 3700m², waarvan 1600m² exclusief voor de showroom. In de showroom zullen alle oplossingen van B.I.G. te ontdekken zijn aan de hand van interactieve productinstallaties. Doorheen de showroom zullen er verschillende boxen terug te vinden zijn, te herkennen aan een andere kleur.

In de wereld van vloer- en materiaaloplossingen staat Beaulieu International Group synoniem voor innovatie, duurzaamheid en een onophoudelijk streven naar uitmuntendheid. Hun verhaal begint met een traditie van vakmanschap. De Beaulieu International Group werd opgericht in 1959 en legt zich al meer
dan zes decennia toe op het ontwikkelen van kwaliteitsvolle vloer- en materiaaloplossingen. Het doel van B.I.G. is eenduidig: ze zijn er om duurzaam leven vorm te geven. Van het ontwikkelen van duurzame materialen en milieuvriendelijke processen tot het herdefiniëren van wat mogelijk is in vloeren en materialen. Zij zijn toonaangevend in het inspireren van de ruimtes waar mensen wonen en werken.

Aan dit project werken maar liefst 4 bedrijven van ATS Groep samen: Westelec & Naessens HVAC. ATS en Luc De Jonge werken er in onderaanneming van Naessens HVAC voor de elektrische aansluiting van de stookruimte.

Architectenbureau Govaert & Vanhoutte stond in voor het high-end ontwerp. Architecturaal werd alles zeer nauwkeurig voorbereid waarop Westelec en Naessens HVAC hun expertise hebben op toegepast. Hun studie op maat werd na meerdere besprekingen met de klant finaal omgebouwd tot een uitvoeringsplan.

Westelec staat in voor alle elektrotechnische technieken zoals bordenbouw, vloerkanalisatie en vloerdozen, data bekabeling en dataracks, KNX regeling, branddetectie, toegangscontrole, verlichting, straatverlichting, HVAC bekabeling, etc. Ook het glasvezelnetwerk op de site te Wielsbeke heeft Westelec recent vernieuwd.

Naessens neemt de volledige HVAC-installatie voor hun rekening. Er wordt hier gebruik gemaakt van geothermische technologie voor koeling en verwarming. Hiervoor zijn ongeveer 60 boringen naast het gebouw nodig geweest. Er zijn 2 warmtepompen gekoppeld van 110 kW voor de verwarming of passieve koeling gekoppeld aan een vloerverwarmingspakket en koelbalken. Door middel van deze geothermische warmtepomptechniek kan het gebouw ook het grootste deel van de zomer gratis gekoeld worden. De actieve koudeproductie wordt gerealiseerd door middel van een monoblok chiller van 200 kW die op het dak werd geplaatst. Westelec voorziet hiervoor alle voedingsbekabeling en vermogensborden. Het nieuwe gebouw zal dus een bijzonder kleine ecologische voetafdruk hebben.

ATS & Luc De Jonge werken dan weer in opdracht van Naessens en zorgen voor de bekabeling in het stooklokaal op het dak. Onze collega’s zijn er sinds maart/april 2023 volop aan de slag met telkens een ploeg van elk ca.10 personen op de werf. De bouwwerken zitten op schema en ze streven ernaar om eind februari klaar te zijn. Het nieuwe gebouw staat op de plaats van de oorspronkelijke boerderij van Roger De Clerck, de oprichter van Beaulieu. In de boerderij stond nog een origineel weefgetouw. Dit komt nu wellicht te hangen in de showroom als eerbetoon.

Op de parking van de showroom en kantoorgebouwen zullen door ATS laadpalen geïnstalleerd worden. Kortom, een realisatie waar we als groep bijzonder trots zullen op mogen zijn! De expertises van onze dochters komen immers samen tot één geheel.

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?