MES4SME

ATS realisatie digitalisering

ATS Batch applicatie bij Christeyns Gent

ATS stond bij Christeyns in voor de ontwikkeling en implementatie van de digitalisering van de productie. Christeyns is een internationale speler in de chemiemarkt.

Klant:Christeyns
Expertise:Industriële automatisering, digital solutions
Locatie:Gent
Uitvoering:2018

Toepassing digital solutions bij Christeyns

Voor de digitalisering van de productie is er gekozen om de door ATS ontwikkelde batch applicatie te gebruiken. De batch applicatie bestaat uit een aantal standaard functionaliteiten die telkens op maat van de klant wordt aangepast.

Deze applicatie heeft een koppeling met het ERP-systeem van de klant. De batch opdrachten, bestaande uit de materiaallijst (BOM) en instructies, worden vanuit het ERP systeem doorgestuurd naar de batch applicatie. De gegevens (gedoseerde gewichten, laboresultaten, instructie antwoorden, …) van de uitgevoerde batch worden door de batch applicatie teruggestuurd.

Voor de uitvoering van een batch is er communicatie met de PLC voor de aansturing van o.a. doseringen, mengers, reactietijden, … Voor de interactie met de operator is er een interface om o.a. instructies te tonen, manuele acties te bevestigen en laboresultaten in te geven.

Om de instructies en de vooruitgang van de productie niet enkel in de controlekamer zichtbaar te maken is er gekozen om in de productie een aantal dashboards op groot scherm te installeren.

ATS realisatie digitalisering
ATS realisatie digitalisering

Gerelateerde expertises

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?