Pralinart

Project Pralinart Lokeren

Verleiding begint met de juiste temperatuur

Wie langs de E17 passeert en een zwak heeft voor chocolade kan zo rond Lokeren zijn hartje helemaal ophalen bij het passeren van Hamlet, een familiebedrijf opgericht in 1956. De passie voor heerlijke chocolade is er vandaag nog steeds terug te vinden, ook bij zusterbedrijven Pralinart en A&A chocolaterie. Pralinart legt zich binnen de groep toe op het maken en verpakken van pralines, voornamelijk voor de private label markt.

De productie van chocolade is een proces van verwarmen en afkoelen om tot de perfect glanzende lekkernij te komen waar België zo vermaard om is. Om dat op een zo duurzaam mogelijke manier te doen, koos Pralinart bij zijn nieuwbouw in Lokeren voor een CO2-warmtepomp als hart voor een energie-efficiënte site. Die zorgt niet alleen voor de ideale temperatuur in de productie- en kantoorruimtes, maar houdt ook de chocolade in elke productiestap perfect op temperatuur.

ATS nv, BU Automation en BU Smart Building Solutions stond, samen met Divisie Technics en dochterbedrijf Gezel in voor:

  • HVAC/S-installatie met CO2-warmtepomp
  • Ventilatie
  • Alle dubbelwandig leidingwerk
  • Procesautomatisering
  • Gebouwenautomatisering met gebouwbeheersysteem Desigo van Siemens
  • Bordenbouw

Noem het gerust co-creatie waarbij we samen gestreefd hebben naar een zo efficiënt mogelijke fabriek die de best mogelijke kwaliteit aan chocolade aflevert. De samenwerking is bijzonder vlot verlopen door de open dialoog die er ontstaan is tussen alle partijen. Bovendien wist ATS door zijn mankracht gas te geven wanneer het nodig was om alles op tijd af te leveren.” – Tom Lybeer, Technical Manager Pralinart
Project Pralinart Lokeren piping

Project Pralinart Lokeren piping

Project Pralinart Lokeren

Project Pralinart Lokeren elektro

Project Pralinart Lokeren piping

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?