Volys

ATS Netwerkinfrastructuur

Glasvezelnetwerk weer up-to-date dankzij APS en Blowtube systeem

In het West-Vlaamse Lendelede timmert het voedingsbedrijf Volys sinds 1946 aan de weg. De specialist in veelzijdige kip- en kalkoenproducten tekent al enkele jaren mooie groeicijfers op en dat heeft ook gevolgen voor de installaties van het bedrijf. APS, dochterbedrijf van ATS Groep, was er onlangs betrokken bij twee projecten: de aanleg van een nieuwe backbone uit glasvezel voor de beveiliging en een update van het datanetwerk.

Klant:Volys
Expertise:Netwerkinfrastructuur, databekabeling, Air Blown Fiber, toegangscontrole
Locatie:Lendelede
Uitvoering:2018

In de voedingsnijverheid zijn heel specifieke standaarden van kracht. Eén ervan is BRC7, een hoofdstuk hierin is Food Defense, waarin onder meer een goede afsluiting van je terreinen opgelegd wordt. Zo kan je te allen tijde weten wie aanwezig is in het bedrijf. Om die reden installeerde APS een installatie met toegangscontrole voor voertuigen en personen, in combinatie met camerabewaking rond de buitenperimeter. Maar om al die componenten en camera’s aan te sluiten was een glasvezelnetwerk nodig rond het bedrijf.

Daarnaast stond APS ook in voor het updaten van het intern datanetwerk in het bedrijf. De installatie was in de loop der jaren gedateerd geraakt en kende een chaotische opbouw met de daarbij horende problemen: de structuur was onoverzichtelijk, de documentatie ontbrak, datakasten stonden op ongelukkig gekozen locaties, … Bovendien werden in de loop der jaren steeds meer zaken bijgeplaatst, waardoor niemand nog echt volledig op de hoogte was van hoe de installatie in elkaar zat.

Toen de complexiteit van de installatie duidelijk werd, heeft APS voorgesteld om niet met een vast type glasvezelkabel te werken maar met een Blowtube systeem. Je kan er makkelijk en zeer flexibel aftakkingen mee realiseren. Vervolgens heeft APS zowel voor de buiten- als de binnenperimeter een op maat gemaakt schema opgebouwd. Eerst werd een nieuw kabeltracé aangelegd. De oude kabelbanen waren overbezet en her en der was er het risico op insnijding van de kabels indien er nog bijgetrokken zouden worden. Na deze aanpassingen werden de nodige verbindingen gelegd en konden de glasvezelkabels geblazen worden.

De productie heeft quasi niet geleden onder de ombouw van het systeem, wat voor de klant uiterst belangrijk was. Zowel de perimeter als het intern datanatwerk is nu conform de wensen en klaar voor de toekomst.

ATS Netwerkinfrastructuur

ATS Netwerkinfrastructuur

ATS Netwerkinfrastructuur


Gerelateerde expertises

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?