Robuust ethernet IVAGO

APS Datanetworking

Robuust ethernet voor productienetwerk van Ivago

Het productienetwerk voor de afvalenergiecentrale van Ivago werd tijdens een productiestilstand volledig vernieuwd.  All Professional Services nv (APS) uit Lokeren, dochterbedrijf van ATS Groep, verzorgde als integrator van datanetwerken het volledige traject van design tot installatie.

In overleg met het IT- en AEC Team van Ivago werden de krijtlijnen van het netwerk uitgetekend. Concreet werd geopteerd voor glasvezelkabel in functie van de te overbruggen afstanden, permanente beschikbaarheid en maximale afscherming! Vanaf de engineeringsfase gingen alle specialisatieteams binnen APS samen aan de slag.

APS realiseerde voor Ivago een glasvezelbackbone op basis van “Air Blown Fiber” waarin volgens de huidige behoefte 12, 24 of meer “single mode” glasvezel kan geblazen worden.  Verschillende glasvezelparen werden afgewerkt met connectoren door middel van “fusion splicing”-techniek in 19 inch lades.  Enkele koperkabels werden tevens vernieuwd en afgewerkt op RJ45 patchpanelen in 19 inch datakasten.

Een failsafe ethernet-netwerk werd voorzien om de productieprocessen permanent te kunnen monitoren.  Meerdere fiber-concentratie en routing switches werden onderling verbonden tot een virtuele clusteropstelling.

De VSP’s (Virtual Services Platforms) vormen het centrale knooppunt. Iedere datakast werd uitgerust met 2 actieve access switches die op hun beurt verbonden zijn via fiber op de core-systemen. In een eventuele noodsituatie kunnen de IT-systemen onmiddellijk omgeschakeld worden.

APS is integrator van (W)LAN-netwerken. Een team met een 30-tal gedreven specialisten staat paraat voor de realisatie van elk LAN- en bekabelingsproject.

Gerelateerde expertises

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?