Regiofinale van de FIRST Lego League

Op vrijdag 9 februari vindt de Oost-Vlaamse regiofinale plaats van de First Lego League Challenge, georganiseerd door FluxLab in samenwerking met ATS.

De First Lego League Challenge is dé wedstrijd rond computationele logica en innovatie voor kinderen van 9 tot en 15 jaar. Kinderen worden uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. Elke editie werken de teams aan een innovatieproject. Bovendien leren de deelnemers een robot bouwen en programmeren.

In deze editie komen ook de jongere lagere schoolkinderen (eerste tot en met vierde leerjaar) aan bod met een pilootversie van de First Lego League Explore. Voor de eerste keer georganiseerd in België!

Meer dan 30 teams uit alle hoeken van de provincie nemen het tegen elkaar op. Dit gaat van scholen, klassen en jeugdverenigingen tot vriendengroepen en families. Een coach begeleidde de teams doorheen het hele programma tot aan de finale.

Team Tectura Gent toont hoe ze hun deelname aan deze wedstrijd voor techneut-adolescenten voorbereiden. Ze brengen hun vlieger-gooiende robot (!) mee – wij zijn even benieuwd als u!
Daarnaast vind je nog talloze STEM-initiatieworkshops: van digitaal design over games programmeren tot borduren en CNC – voor iedere nerd wat wils!

Wie vertegenwoordigt ons in maart op de BeLux-finale? Vrijdagnamiddag 9 februari kennen we het antwoord!

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?