Finale First Lego League Challenge

Op vrijdag 27 januari vindt de Oost-Vlaamse finale plaats van de First Lego League Challenge, georganiseerd door FluxLab in samenwerking met ATS.

De First Lego League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar oud. Kinderen worden uitgedaagd om te denken als wetenschappers en technici. Elke editie werken de teams aan een innovatieproject. Bovendien leren de deelnemers een robot bouwen en programmeren.

Het thema van deze 2de editie is SuperPowered. De toekomst van energieopwekking en energieverbruik staat hierbij centraal. Hoe wordt onze energie opgewekt, opgeslagen, gedistribueerd en verbruikt? Is er altijd voldoende energie beschikbaar? Velen gaan ervan uit dat dit allemaal vanzelfsprekend is, maar is dat wel zo?

Meer dan 30 teams uit alle hoeken van de provincie nemen het tegen elkaar op in Tectura (Gent-centrum). Dit gaat van scholen, klassen en jeugdverenigingen tot vriendengroepen en families. Een coach begeleidde de teams doorheen het hele programma tot aan de finale. Wie stoot door naar de finale van de Benelux?

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?