ABB Power Quality

ABB Power Quality

Hierbij vindt u een overzicht van de ABB Power Quality producten:

PCS100 RPC:

De PCS100 RPC is ontworpen om problemen zoals Power Factor, cosinus-phi, spanningsonbalans, inschakelstroom gegenereerde sags, spanningsvallen en harmonischen op te lossen.

Deze problemen kunnen ook leiden tot financiële boetes en dure storingen van elektrische apparatuur.

Door het injecteren van blindstroom om de spanning te stabiliseren, kan de RPC een zeer kostenefficiënte oplossing zijn.

De RPC varieert van 100 kVA tot 2000 kVA en kan helpen om een aantal voedingsspanningproblemen veroorzaakt door snel veranderende lasten te beperken.

Dergelijke lasten kunnen bijvoorbeeld lastoestellen, ovens of PV zonne-energie zijn.

Klik hier voor meer info. 

 

PCS100 UPS-I:

De ABB PCS100 industriële UPS heeft een vermogen van 150 kVA tot en met 3 MVA en is ontworpen voor industriële toepassingen zoals zware motoraandrijvingen of volledige productieomgevingen.

De PCS100 UPS-I is een hoge prestatie, hoge efficiënte UPS-systeem met een lagere total cost of ownership dan klassieke UPS oplossingen.

Het is een robuust enkele conversie UPS en wordt gebruikt om gevoelige apparatuur te beschermen tegen kortstondige spanningsdaling of spanningsuitval (sags), spanningspieken en storingen met behulp van energieopslag via ultracapacitors (zeer hoog vermogen condensatoren) of via batterijen (tot 30 seconden).

Deze toestellen richten zich onder andere als alternatief voor roterende UPS-systemen, met als voordeel een veel lagere onderhoudskost.

 

 

PCS100 AVC:

De PCS100 AVC (Active Voltage Conditioner) is een inverter systeem dat gevoelige industriële en commerciële belastingen tegen netspanningsdalingen of dips beschermt.

De PCS100 AVC biedt snelle, nauwkeurige spanningsdaling (sag) en overspanning (surge) correctie evenals continue spanningsregeling en spanningscompensatie van de belasting zonder de noodzaak voor energie-opslag.

Het is beschikbaar in een vermogen van 150 kVA tot 2,4 MVA.

De PCS100 AVC biedt een operationele efficiëntie van meer dan 98 procent en heeft een extreem snelle respons op een drie-fase spanningsdaling tot 30 procent, en een monofase spanningsdaling naar 0 procent spanning.

Dit model zorgt ook voor een continue spanningsregeling binnen +/- 10 procent van de nominale netspanning en zal ook spanningsonbalans (spanningsverschil tussen de fasen) verwijderen uit het net.

 

 

PCS100 SFC:

De PCS100 SFC geeft de mogelijkheid om 60 Hz elektrische apparatuur op een 50 Hz netwerk te koppelen en 50 Hz aangedreven apparatuur op een 60 Hz netwerk.

Daarnaast kan de PCS100 SFC de voedingsspanning converteren naar een andere spanning om aan de eisen van de belasting te kunnen voldoen.

Typische toepassingen zijn 50 tot 60 Hz industriële toepassingen.

Dockside convertoren (walvoeding of ship-to-shore) gemaakt om scheepsgeneratoren uit te schakelen bij een verblijf in de haven om brandstof te besparen en vervuiling te elimineren, vervanging van motoraangedreven generatorsets als schone voeding om een kritische belasting te isoleren op een onstabiel netwerk.

Klik hier voor meer info.

 

UPS NEWAVE:

Technologie

Het betreft Uninterruptible Power Supply systems in een monofasige of driefasige configuratie.

In het driefasige gamma vanaf 10kW zijn er tevens modulaire oplossingen standaard beschikbaar.

Allen zijn ze uitgerust met true online double conversion technologie.

Voordelen

De toestellen zijn marktleider wat betreft efficiëntie (tot 99% in eco-mode) wat een besparing in energieverbruik oplevert.

Tevens hebben ze een hoger dan gemiddeld power factor voor het zelfde geïnstalleerd vermogen, wat dus meer actieve kW’s beschikbaar maakt voor de verbruikers.

Daarnaast zijn ze zeer compact in vergelijking met de competitie.

Alle toestellen zijn beschikbaar met optionele SNMP- of relaiscommunicatie kaart.

De indienstname verloopt via een eenvoudige setup op het toestel met grafisch paneel.

Gamma

Het gamma start met kleine monofasige toestellen van 1 tot 10kVA PowerValue geschikt voor computerkasten, telefooncentrales, zorginstellingen enz. geschikt voor rack of tower montage.

De autonomie is uitbreidbaar met batterij modules.

Volgend op de compacte toestellen hebben we de grotere modellen PowerScale met 3-fasige aansluiting vanaf 10 tot 50kVA kVA.

Deze hebben een power factor van 0,9 en kunnen in N+1 topologie gebruikt worden.

Tot 20 units kunnen in parallel worden geïnstalleerd om te kunnen voldoen aan toekomstige vragen.

Daarboven staat de PowerWave met een power factor van 1 en een AC-AC efficiëntie van tot 96%. Deze toestellen zijn schaalbaar tot 5MW.

Het gamma DPA (Decentralized Parallel Architecture) vertegenwoordigd de modulaire UPS’en met onder andere online verwisselbare modules.

DPA houdt in dat iedere module over de nodige hardware en software beschikt die nodig is om het volledige systeem draaiende te houden.

De modules delen geen gemeenschappelijke componenten.

De vermogendensiteit gaat tot 342kW/m².

Klik hier voor meer info.

 

APCR:

De ABB APC03  voorziet ons in de ideale oplossing voor contactor gestuurde reactief vermogen correctie (cosinus-phi compensatie) en dit voor industriële en commerciële elektrische netwerken.

Afhankelijk van de netvervuiling en mogelijke resonantie met uw netwerk, bieden en installeren wij versterkte uitvoeringen en toestellen met aangepaste spoelen.

 

 

PQC-STATCON:

PQC-STATCON is een onmiddellijke en traploze compensator voor dynamisch reactief vermogen en ongebalanceerde belastingen (<1 periode respons tijd)

PQC-STATCON kan dynamisch reactief vermogen compenseren en de verschillende fasen balanceren langs de voedingszijde van het net.

Los van het voedende netwerk, kan de Statcon dynamische belastingen gevoed van generatoren ondersteunen.

Dankzij zijn superieure controle systemen heeft hij excellente operationele efficiëntie alsook ultra-snelle reactie op belastingsfluctuaties.

Het kan dynamisch worden ingesteld om zowel snel veranderende capacitieve, inductieve en ongebalanceerde belastingen te compenseren.

 

 

DYN:

De Dynacomp CLMQ geeft nooit geziene resultaten in ultrasnelle overgangsvrije cosinus phi compensatie en spanningsverandering controle.

Een typische toepassing voor de Dynacomp zijn hijstoestellen die snel veranderende grote hoeveelheden reactief vermogen vragen.

Bijkomend kan een Dynacomp gebruikt worden om generatoren bij te staan wanneer er meer vermogen gevraagd wordt.

Dit principe kan worden toegepast op alle andere belastingen die plotseling en opeenvolgend reactief vermogen vragen, zoals grote motoren, lastoestellen, grote extrusie machines, etc…  en op afgelegen locaties waar het beschikbare vermogen beperkt is (bijvoorbeeld offshore platforms, etc).

 

 

PQFI:

De actieve filters PQF van ABB zijn de totaaloplossing voor een actieve harmonische filtering, load balancing en reactieve vermogenscompensatie.

De PQF actieve filters bieden de ultieme actieve filterprestaties.

Ze onderscheiden zich ook door hun traploze reactieve vermogenscompensatie van zowel inductieve als capacitieve belastingen en door de load balancing functies (gelijkmatig verdelen van de belasting over de 3 fasen).

De PQF actieve filters van ABB bieden de grootst mogelijke nauwkeurigheid dankzij de unieke gesloten regelkringen.

Het volledige gamma actieve filters is voortaan volledig redundant.

Deze toestellen bieden wij u zowel te koop als te huur aan, zodat u hun doeltreffendheid via een testperiode kunt nagaan.

Klik hier voor meer info.

Servicegarantie

100% service

Vertrouwt u uw project toe aan ATS Groep, dan staan wij ook in voor de nazorg. Een 24u/24u permanentiedienst staat ter beschikking van de klant. Vraag ook naar onze onderhoudscontracten

Interesse? Vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte, of bel ons rechtstreeks op 09/210 04 11 en stel uw vraag.