Procesautomatisering

ATS Groep is uw automatiseringspartner

Reken op de expertise van het ATS Automation Team voor de softwareontwikkeling binnen uw automatiseringsprojecten.  Met ons team van 60 software engineers hebben we een ruime expertise in verschillende disciplines en in verschillende sectoren en  streven we steeds naar een automatiseringsconcept op maat van de noden van uw bedrijf.

Ook op vlak van revamping, safety upgrades en digitalisering hebben we heel wat referenties.

Bovendien kunnen wij u, samen met de andere activiteiten binnen ATS Groep, tal van totaaloplossingen bieden.

Expertise in tal van sectoren

Op vlak van procesautomatisering zijn heel wat referenties beschikbaar en dit in tal van sectoren. Hierbij een greep uit de vele industrieën waarin we door de jaren heen heel wat proceskennis hebben opgebouwd.

Projectaanpak ATS Automation

Functionele analyse

We starten met de analyse van de processen die geautomatiseerd moeten worden. Dankzij de expertise en kennis van verschillende sectoren bieden wij de klant een oplossing die rekening houdt met de specifieke noden van elke industrie.

Ons doel is om samen met de klant een zo hoog mogelijke productie-efficiëntie te bereiken. 

Concept

Vervolgens bepalen we het automatiseringsconcept. Dit doen we op een merkonafhankelijke manier en steeds in functie van de eisen van de klant.

Alle succesvolle projecten zijn het resultaat van nauwe samenwerking met de klant in een vorm van co-creatie. Hierdoor is de uiteindelijke realisatie een volledige match met de behoeften van de klant.

Door kennis te delen, creëren we betere technologische oplossingen die de klant een duurzame, innovatieve en efficiënte productieomgeving biedt.

Engineering

Na goedkeuring van het automatiseringsconcept wordt gestart met de engineering. 

Onze application engineers zorgen voor een efficiënte softwareontwikkeling op basis van geavanceerde methodes en systemen.

Onze teams binnen proces- en motion control streven voortdurend naar de hoogst mogelijke standaardisatie, wat zich vertaalt in bibliotheken waaraan steeds functionaliteiten worden toegevoegd. Op die manier zorgen wij voor een continue en correcte opvolging en foutenanalyse van de installaties.

Implementatie

Ten slotte gaan we over tot realisatie van het project. 

Hierbij zorgen we voor de complete opvolging van engineering, software-ontwikkeling, bordenbouw, bekabeling, mechanische werken tot oplevering van het project.  

Ook na oplevering kan u rekenen op een 24u/24u service. Onze helpdesk staat ter beschikking.

PLC's

Een PLC is een belangrijk onderdeel in de automatisering. Zij kan rechtstreeks aan een machine gekoppeld zitten of meerdere processen tegelijk aansturen.  
Vaak wordt er gekozen voor een gedistribueerde topologie. 
De meest courante PLC’s waar wij mee werken zijn Siemens (S5, S7, 1500), Schneider, Allen-Bradley, Beckhoff, … 

Simulatie in functie van kwaliteit

Wij garanderen kwaliteit en efficiëntie door te investeren in tools zoals data-captatie, simulatie en rapporteringstools om het productieproces op te volgen. 

Via simulatietools kunnen we nog voor indienstname aantonen dat de voorgestelde oplossing efficiënt en kwaliteitsvol zal zijn. Door middel van deze simulatie vindt er een FAT, of Factory Acceptance Test, plaats. Dit is een kwaliteitsborging naar de klant toe dat een ombouw of proces pas wordt geïmplementeerd nadat de klant bevestigd heeft dat de automatisering werkt zoals hij wenst. Op die manier verzekeren wij een vlotte en efficiënte indienststelling van het project met een gegarandeerde productiekwaliteit.

Na realisatie kan u rekenen op een 24u/24u service via onze helpdesk.

Safety Engineering

Bij de aanpak van projecten wordt van bij de start rekening gehouden met de veiligheidsaspecten van uw installaties. Dit geldt zowel voor de machineveiligheid als voor de procesveiligheid. Wij kunnen u hierbij assisteren in de vorm van studie, analyse en concrete implementatie.

ATS Procesautomatisering

HMI

Op vlak van Human Machine Interface streven wij naar standaardisatie. Extra functionaliteiten (bvb. operator logging, meten van bedrijfsuren) verhogen de gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid. Duidelijke dashboards en synoptische beelden zorgen ervoor dat operators eventuele probleemsituaties snel kunnen detecteren en oplossen. Alle mogelijke relevante gegevens worden gelogd, zodat later de juiste analyse en rapportage kan worden uitgevoerd. 

ATS Industriële netwerken

Industriële netwerken

Samen met u of uw ICT-leverancier zorgt onze dienst voor een evenwichtige ICT-infrastructuur op het niveau van clients, servers en industriële netwerken. Ook security is hierbij een zeer belangrijke factor, waaraan de nodige aandacht wordt besteed. Wij kunnen u hierbij assisteren in zowel hardware- als software oplossingen en bij het managen van een een groeiende complexiteit in industriële netwerken.

Toepassingen op maat

Op basis van specifieke procesbehoeften uit diverse sectoren zijn wij in staat om met ons software team zeer specifieke en procesgerichte toepassingen te ontwikkelen. Dit kan gaan van het verwerken van productieorders vanuit ERP tot specifieke workflows ter ondersteuning van de operatoren.

ATS Scada

Scada

Om de klant een totaalbeeld te geven van zijn installatie en die op een eenvoudige manier te kunnen bedienen, gebruiken wij een SCADA -systeem.  
Afhankelijk van de eisen doen we hier beroep op Siemens (WinCC, Unified, Professional), Inductive (Ignition) en Wonderware (Intouch).  

ATS Substation automation

Substation Automation

Door de groeiende complexiteit in distributienetten, waarbij de energievoorziening en -afname optimaal moet afgestemd worden op de energie injectie met Wind/Zon/WKK e.a., voorzien we de nodige ondersteuning om deze netten om te toveren tot échte smartgrids, waarbij we in overleg met de klant bepalen hoe de energiestromen zich moeten gedragen 

ATS Virtualisatie

Virtualisatie

In samenspraak met de klant stellen we een gepaste hedendaagse performante oplossing voor en dit in functie van de omvang van de te virtualiseren omgeving. We houden rekening met het gewenste niveau van redundantie, UPS infrastructuur, backup vereisten, storage noden, … En omdat beveiliging uitermate belangrijk is, besteden we heel wat aandacht aan Cyber Security.

Interesse in wat ATS Groep op vlak van procesautomatisering kan betekenen voor uw bedrijf?

Onze partners

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?