Was- en drooginstallatie containers voor Aquaculture Resources Limited

Reinigen is cruciaal voor elk voedselverwerkend bedrijf. Om zeker te zijn dat elke container waarmee het visafval naar het vasteland gebracht wordt, weer perfect proper is, rekent Aquaculture Resources uit Malta op de expertise van ATS BU Washing & Drying Systems Cretel. Ze ontwierpen niet alleen een was- en drooglijn op maat van de noden van de klant, maar konden ook een beroep doen op de BU Machinery en Automation om een turnkey oplossing af te leveren met een geautomatiseerd magazijn.

Uitstekende reputatie in waslijnen
Nog vooraleer de nieuwbouw er stond wist Aquaculture Resources al met wie het in zee wilde gaan voor de was- en drooginstallatie om die containers weer perfect schoon te krijgen: Cretel. “De eerste contacten werden gelegd tijdens de Seafood Brussel beurs in 2019, maar pas in 2021 kwam alles in een stroomversnelling”, herinnert Guy Persyn zich, division manager Mechatronics bij ATS. “Aquaculture Resources was op zoek naar een totaaloplossing. De uitstekende reputatie van Cretel in deze markt voor reinigingsoplossingen had hen bij ons gebracht. Maar dat we tegelijk met onze andere business units het achterliggende automatische magazijn voor de opslag en de aanvoer van de containers vorm konden geven, was de doorslaggevende factor. Een referentiebezoek in Ierland had hen immers overtuigd dat we onze beloftes konden waarmaken. De grote uitdaging was een evenwicht zoeken tussen de 120 containers tijdens de rest van het jaar zo compact mogelijk op te slaan, maar tijdens het piekseizoen een vlotte verwerking en aanvoer te garanderen.”

“De uitstekende reputatie van Cretel voor reinigingsoplossingen bracht de klant tot bij ons.”

Guy Persyn, division manager Mechatronics (ATS)

Juiste evenwicht in functie van vervuiling
Het wassen van containers met visafval gebeurt vaak nog manueel. Een hels karwei, waarbij men bovendien niet kan garanderen dat elke container even goed gereinigd is. Het hebben van een professionele reinigingsinstallatie maakte dan ook onderdeel uit van de uitbatingsvergunning voor Aquaculture Resources. Was- en drooginstallaties zijn het handelsmerk van Cretel, waarbij ook wordt ingezet op waterrecuperatie voor een zo efficiënt mogelijke werking. Er wordt vertrokken van standaardmachines die dan aangepast worden aan wat de klant precies nodig heeft. Bruno Van Assel, BU Washing & Drying Systems Cretel bij ATS. “Belangrijk in dit verhaal zijn de afmetingen en het gewicht van de containers. Om er zeker van te zijn dat elk hoekje voldoende gereinigd werd, hebben we gewerkt met roterende sproeiers die omhoog komen op het moment dat de bak omgekeerd over de transportketting passeert. Daarnaast was het zaak het juiste evenwicht te vinden tussen de zeep, de temperatuur, de wastijd en de druk in functie van de vervuiling. In dit geval hebben we te maken met olie en bloed, hardnekkige vervuilingen die schuimvorming kunnen veroorzaken. Vorig jaar hebben we daarom ter plaatse manuele testen uitgevoerd om de juiste programmatie te verzekeren. Die werd bij de aflevering van de machine dan volledig op punt gezet.”

“In functie van de vervuiling zochten we het juiste evenwicht tussen de zeep, de temperatuur, de wastijd en de druk.”

Bruno Van Assel, BU Washing & Drying Systems Cretel (ATS)

Zo stabiel mogelijk stapelen en bewegen
Nadat de containers gewassen en gedroogd zijn, worden ze 180° gedraaid om dan naar de stapelaar te vertrekken. Deze tilt de containers op en zet ze weer af wanneer er een nieuwe container aankomt en uitgelijnd is. Net hier komt er heel veel expertise samen. “Hoe beter het stapelen gebeurt, hoe stabieler de containers op de shuttle voortbewegen”, legt Michiel De Bolle van ATS BU Machinery. Een aantal sensoren waken dan ook met argusogen over dit proces. Van zodra de juiste hoogte bereikt is (maximaal drie tijdens het piekseizoen, maximaal vier voor opslag) vertrekken ze op de shuttle naar de juiste plek. Er is keuze uit vijf bufferbanen en een uitvoerbaan, waar een heftruck de containers weer klaarzet voor de volgende vrachtwagen. “De shuttle haalt een snelheid van ongeveer 0,5 m/s. Dat is best wel snel gezien het volume dat hij transporteert en nodig ook om het tempo van de uitvoer om de vrachtwagen te vullen bij te houden. Een belangrijk aandachtspunt was het verzekeren van een zachte en vlotte transfer. Daarom werd gezorgd voor een overlapping tussen de kettingbanen, zodat de transfer van de hoge stapels steeds stabiel verloopt. De kettingbanen zijn overigens ook allemaal in rvs uitgevoerd voor een prima reinigbaarheid.”

Complexe automatisering, eenvoudige bediening
De bestemming wordt berekend aan de hand van een voorgeprogrammeerd verkeersreglement. De BU Automation van ATS stond in voor het afregelen. “Een best wel complex kluwen van prioriteiten in het magazijn”, vertelt Simon Goovaerts. “Het is zodanig opgebouwd dat de klant alle touwtjes in handen houdt, zonder zelf diepgaande kennis van de sturing nodig te hebben. Zo kan hij aangeven wanneer er een baan defect is of onderhoud ondergaat, of wanneer het tijd is om de containers weg te zetten voor opslag. Verder kan hij ook aangeven of de shuttle rechtstreeks naar de uitvoer mogen en hoe hoog ze mogen gestapeld zijn. We hebben er een kant-en-klaar geautomatiseerd systeem van gemaakt dat ook te allen tijde over de veiligheid waakt. Hetzelfde geldt voor het wasprogramma. De operator hoeft in feite enkel maar op start te drukken, de machine doet de rest voor een perfect resultaat. En hij kan via de 3D-visualisatie op de wasinstallatie ook volgen waar elke container zich in het magazijn bevindt. Dat bevindt zich immers in een afgesloten ruimte.”

“We realiseerden een kant-en-klaar geautomatiseerd systeem dat te allen tijde over de veiligheid waakt.”

Simon Goovaerts, BU Automatisation (ATS)

Sterke prestatie
De volledige installatie werd opgebouwd op de site van ATS aan de Langerbruggekaai. Vooraleer het op het transport naar Malta gezet werd, kwam Aquaculture Resources langs voor afnametesten. “Een standaardaanpak om ervoor te zorgen dat de stilstandtijd bij de klant tot een minimum beperkt kan blijven. Alles wat we konden testen is immers al getest en goed bevonden. Ook over de installatie ter plaatse was de klant bijzonder tevreden. In moeilijke omstandigheden, door de temperatuur, het vochtgehalte en stof van andere werken, slaagde ons team erin om de deadline ruimschoots te halen. Ik kan dan ook alleen maar trots zijn op de gedrevenheid en het enthousiasme van mijn team”, besluit Persyn.

Ready for innovation?

Benieuwd wat ATS Groep voor uw bedrijf kan betekenen?